Odbojkašice Ezačibašija (©CEV)
Odbojkašice Ezačibašija (©CEV)

Tijana Bošković izbrojala do 27 i otvorila vrata polufinala

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.03.23. | 20:06

Ezačibaši slavio u prvom meču četvrtfinala odbojkaške Lige šampiona protiv Rešova u Poljskoj - 3:1 (25:19, 22:25, 25:16, 28:26)

Veliki korak ka polufinalu Lige šampiona napravile su odbojkašice Ezačibašija u Poljskoj. One su na gostujućem terenu zabeležile pobedu posle četiri odigrana seta, pa se kući vraćaju sa sva tri boda - 3:1 (25:19, 22:25, 25:16, 28:26). Dva seta će im biti potrebna u revanšu kako bi overile prolaz dalje i ušle među četiri najbolja tima elitnog takmičenja.

Poljski Rešov koji na terenu sa kapitenskom trakom predvodi Jelena Blagojević se lepo nadigravao sa favoritom. Poljakinje su uspele da dobiju drugi set, a u četvrtom su bile veoma blizu osvajanja. Ipak, malo im je nedostajalo da produže meč u taj-brejk.

Izabrane vesti

Kao što se već odavno zna, prema propozicijama CEV za pobede 3:0 i 3:1 se dobijaju tri boda, pa je sada Ezačibašiju za prolaz potreban samo još jedan. Kad je poljska ekipa u pitanju - da bi izborila polufinale treba da dobije revanš 3:0 ili 3:1, a onda i da pobedi u zlatnom setu.

U prvom setu je na vreme Ezačibaši napravio veliku razliku. Raspoložena je kao i obično bila Tijana Bošković, pa je Maja Ognjenović ka njoj i poslala najviše lopti. U drugom periodu je Rešov uzvratio iz sve snage i učinio utakmicu zanimljivijom. Naredni je ponovo protekao potpuno u znaku gošći...

Najdramatičnije je bilo u četvrtom, gde je u završnici jedna od ključnih odluka promenjena posle video provere. Umesto za domaće, poen je posle gledanja snimka dodeljen Ezačibašiju. Turski tim nije ispustio priliku koja mu se otvorila u finišu tog perioda, pa je uspeo da završi posao bez igranja taj-brejka.

(CEV)(CEV)

Najzaslužnija za trijumf bila je srpska reprezentativka Tijana Bošković, koja je nanizala 27 poena (napad 54-26, 48 odsto). Ispratila je Irina Voronkova sa 14, dok je druga Srpkinja Maja Ognjenović upisala jedan. U poraženom sastavu Jelena Blagojević se zaustavila na deset poena.

Revanš utakmica je na programu u Istanbulu 23. marta. Pobednik ovog dvomeča će u polufinalu na megdan boljem iz duela Štutgart - Novara.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE - ČETVRTFINALE

Rešov - Ezačibaši 1:3

Štutgart - Novara U TOKU

Sreda

17.30: (1,25) Vakifbank - Vero Volej Milano (3,55)

Četvrtak

17.00: (2,65) Fenerbahče - Koneljano (1,42)

***kvote su podložne promenama


tagovi

CEV Liga šampionaEzačibašiTijana BoškovićMaja OgnjenovićJelena Blagojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara